Er en bådforsikring lovpligtig?

Er man glad for vand og frisk luft, er en motorbåd eller sejlskib måske lige noget for dig og din familie. Men det som umiddelbart kan lyde som en behagelig drøm, kan hurtigt udvikle sig til lidt af et mareridt. Ude på vandet kan der ske mange former for uheld, som hurtigt kan koste dig kassen. Motorstop, grundstødning, læk, brand osv. Derfor er det meget vigtigt at have en ordentlig bådforsikring.

Men er en bådforsikring lovpligtig?

I Danmark er det, modsat biler, Mc og kanllerter, IKKE lovpligtgt at have hverken ansvarsforsikring eller kaskoforsikring på sin båd. Hvorfor loven er sådan, er jeg ganske uforstående overfor, da der hurtigt kan ske små sammenstød inde i havnene, som kan koste dig rigtig mange penge. Skulle du være så uheldig at der sker noget med din båd, så den f.eks synker i havnen, brænder eller noget helt tredje, så dækker forsikring både skader og oprydning.

Har du ikke en forsikring, skal du selv stå for oprydning, hvilket kan være en dyr fornøjelse – plus du selvfølgelig også selv skal dække skaderne på din båd, hvis den kan reddes.

Så min bøn til alle lystsejlere, er at få tegnet en bådforsikring, som minimum en ansvarsforsikring, som dækker skader du laver på andre både.

Få tilbud på en bådforsikring

Det kan være en stor mundfuld at skulle kontakte de forskellige forsikringsselskaber, for at få et tilbud på bådforsikring, hvilke får mange sejlere til at droppe den. Men der findes flere forskellige hjemmesider, hvor du kan indtaste alle bådens data, hvorefter du vil få tre forskellige tilbud, ganske gratis. Dette gør opgaven noget mere overskuelig for folk.

Du kan læse mere om bådforsikring på https://tilsoes.dk/baadforsikring, hvor du også kan få 3 tilbud.