flyaflysning

Hvis flyforsinkelsen bliver til en flyaflysning

Et forsinket fly kan være aldeles forstyrrende og kan være skyld i mange komplikationer i forbindelse med din videre rejse. Men et aflyst fly kan volde endnu større problemer – og kan i værste tilfælde være skyld i en aflysning af hele ferien samt et stort økonomisk tab. Hvis dit fly bliver aflyst, har du selv ret til at bestemme, om du ønsker en ombytning til næste mulige afgange, eller om du vil have pengene tilbage. I denne artikel kan du læse mere om dine rettigheder, hvis flyforsinkelsen bliver til en flyaflysning.

Krav på forplejning

Hvis dit fly er forsinket eller pludseligt er blevet aflyst, har du krav på forplejning i form af mad og drikke. Derudover har du krav på en gratis indkvartering på et hotel med transport mellem lufthavnen og hotellet betalt. Her skal du blot huske at kontakte dit flyselskab, før du køber mad, drikke og hotelophold – samt af gemme kvitteringerne på dine køb. Du kan ligeledes få oplyst, hvor mange penge forplejningen må koste.

Hvis dit fly er forsinket med mere end 2 timer, har du ligeledes krav på ovenstående.

Krav på økonomisk kompensation

Hvis flyforsinkelsen bliver til en flyaflysning, kan du ligeledes gøre krav på økonomisk kompensation. kompensation afhænger af rejsens længde, hvor tæt på afrejsedagen du modtager beskeden om aflysningen, samt hvor hurtigt du kommer frem til dit bestemmelsessted, hvis du ikke vælger at afbryde rejsen på grund af flyaflysningen. Her har du ret til 250 euro for flyrejser under 1.500 km, 400 euro for flyrejser over 1.500 km inden for EU samt mellem 1.500 og 3.500 km uden for EU. Derudover har du rettighed til 600 euro for flyrejser, som er mere end 3.500 km lange og uden for EU.

Må ikke skyldes usædvanlige omstændigheder

Selvom en flyaflysning er aldeles irriterende, kan den skyldes omstændigheder, som er uden for flyselskabets indflydelse. Dette gælder usædvanlige omstændigheder såsom krig, terror, uvejr samt strejker. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt flyaflysningen har skyldtes ekstraordinære omstændigheder, kan du kontakte en advokat eller en beregningsside. Der findes en del sider på internettet, som på kort tid kan vurdere, hvorvidt flyselskabet er skyld i flyaflysningen eller ej. Dette er sider som eksempelvis flyhjaelp.dk. En advokat kan ligeledes hjælpe dig med de mange juridiske vedtægter på området samt gøre dig opmærksom på dine rettigheder omhandlende kompensation for flyforsinkelse. Super gode løsninger, som vil hjælpe dig videre i den svære og omfattende proces.