Norvestor køber NetNordic

(Oslo, 27. juni 2017) Norvestor VII, L.P. (“Norvestor”), en fond ledet af Norvestor Equity AS, har underskrevet en aftale om køb af NetNordic. Efter opkøbet bliver Norvestor den største aktionær i NetNordic med ca. 75% af aktierne, mens ledelsen og medarbejderne vil eje de resterende 25%.


NetNordic er en af ​​de største uafhængige systemintegratorer i Norden med en ledende position inden for kommunikationsløsninger, netværk og sikkerhed. Selskabet blev etableret i 2001 og har oplevet en stærk vækst de seneste år, organisk og gennem opkøb i Norge, Danmark og Sverige. NetNordics partnere omfatter førende leverandører som Juniper, Huawei, Nokia, Microsoft, Mitel, Palo Alto, Arbor og Avaya. NetNordic leverer løsninger og tjenester indenfor Unified Communication (integrerede løsninger for sikker kommunikation mellem virksomheder såsom video, mobil, konference og kontaktcentre), netværkssikkerhed, netværksstyring, WiFi-service og skræddersyet systemintegration. Nordiske kunder omfatter en bred portefølje af større virksomheder, en række kommuner og offentlige myndigheder, teleoperatører og serviceudbydere, som alle ser NetNordics tjenester som et kritisk element i deres forretning.

kbnjujdhyhfgik

“Vi er stolte over hvad vi har opnået og forudser stærke vækstmuligheder foran os. I Norvestor har vi fundet en partner med et dokumenteret track record og erfaring fra vores forretningsområde, der kan bidrage både til at udvide vores forretning og at udforske nye muligheder. Vi er meget glade for dette opkøb og er overbeviste om at dette vil gøre det muligt for os at levere endnu bedre og bredere løsninger, tjenester og kundeoplevelser i fremtiden”, siger Jarl Øverby, koncernchef for NetNordic.

“Vi er begejstrede for at inkludere NetNordic i vores portefølje. Det er et firma med en stærk væksthistorie og et højt kvalificeret team. Vi er imponerede over kompetencen og den industrielle platform de har bygget. Markedsgrundlaget giver NetNordic vækstmuligheder, og vi ser frem til at bidrage til videre udvikling og succes. Vi tilstræber også at deltage i konsolideringen af et fragmenteret nordisk systemintegratormarked, hvilket gør NetNordic til en ideel match for Norvestor”, siger Christian Sontum, Partner hos Norvestor Equity og indkommende formand udpeget i NetNordic Holding.

“NetNordic har været en meget speciel og vellykket rejse for os siden vi kom ind som venture kapital og majoritetsaktionær tilbage i 2007, da virksomheden var ret ung. Det er derfor både med stolthed og ydmyghed, vi nu overlader hovedejerskabet til Norvestor. Vi er sikre på en god fremtid for NetNordic og ønsker Norvestor og NetNordic-teamet det bedste i fortsat vækst ved at yde højeste kundefokus og industristandard”, siger Tor Øystein Repstad, adm. Direktør i Agder Energi Venture.

Kontaktpersoner:

Jarl Øverby, CEO for NetNordic Group, jarl.overby@netnordic.com , tlf. +47 98217009.

Christian Sontum, Partner af Norvestor Equity, christian.sontum@norvestor.com , tlf. +47 99153698

Tor Øystein Repstad, CEO for Agder Energi Venture, tor.oystein.repstad@ae.no , tlf. +47 90696862

NetNordic er en nordisk systemintegrator specialiseret i at levere netværk, kommunikation, sikkerhed og Cloud-tjenester. Som “Best Companion” NetNordic skal bidrage til at realisere kundens forretningspotentiale gennem effektiv brug af løsninger og tjenester. NetNordic har hovedkontor i Oslo, Norge. 2016 proformaomsætning var 850 millioner kroner med en EBITDA på 53 millioner kroner. NetNordic forventer vækst i 2017. Virksomheden har 210 ansatte i 9 kontorer i Norden fordelt på datterselskaber i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Læs mere på www.netnordic.com

Norvestor Equity AS er et førende private equity selskab med fokus på køb i lavere mid-market i Norden. Teamet har arbejdet sammen siden 1991, som gør det til et af de mest erfarne private equity i Norge, der har gennemført 64 investeringer med 258 M & A-transaktioner i denne forlængelse, i tillegg af 43 exit, herunder 14 IPO’er. Norvestor fokuserer på investeringsmuligheder i vækstvirksomheder, hvilket gør platformsinvesteringer med potentiale til at opnå en førende nordisk eller international position enten gennem organisk vækst, gennem opkøb eller ved at udvide til nye lande. Fonde, der rådes af Norvestor, investeres i øjeblikket i følgende porteføljeselskaber; Life Europe, Johnson Metall, Sentech (tidligere Advantec Sensing), Apsis, Aptilo, Cegal, Marine Aluminium, Crayon, Robust, ISurvey, Fremtidig Produktion, Nominator, PG Flow Solutions, Vejværk, Permascand, 4Service, HydraWell, Eneas, Presserv, Nordic Camping & Resort, READ Cased Hole og IT Gården.