Få den bedste pris på din tilstandsrapport

Når man har besluttet sig at sælge boligen, så kan det være i både din og potentielle køberes interesse, at der er udarbejdet en tilstandsrapport. Det skyldes, at det i mange tilfælde ofte er et krav til f.eks. forsikring, men også at man simpelthen slipper for uventede lig i skabet, når man kommer længere i processen med at sælge. Med en tilstandsrapport får man klarlagt alle de problemer, som kan opstå og give nogle ubehagelige ændringer i f.eks. salgsprisen eller køberens lyst til at fortsætte med handlen. Det giver altså ro i sindet og gør at købet glider mange gange nemmere.

Hvorfor er det vigtigt?

Det er vigtigt at få en tilstandsrapport af flere årsager. Først og fremmest vil mange købere insistere på, at de gerne vil se denne rapport. Hvis ikke man har den, så vil køberen være usikker og sandsynligvis forlange en lavere pris for at kompensere for den usikkerhed. Derudover er det faktisk også en fordel for dig, da du måske opdager nogle fejl og mangler, som du ikke var klar over og måske for et mindre beløb kan udbedre disse, så du i sidste ende tjener mere på salget. Slutteligt er der et hav af yderligere fordele, hvorfor det generelt anbefales at få lavet en tilstandsrapport.

Den bedste pris finder man oftest kun på en enkelt måde. Medmindre man er usandsynligt heldig, så handler det om at indhente så mange tilbud som muligt samt at undersøge markedet. Man skal altså lige sætte lidt tid af til bl.a. at researche på internettet og måske høre venner og familie ad. Det behøver ikke at være enormt omfattende, men man skal bare have en fornemmelse af markedet, så man ved hvad man kan forvente at betale. Så behøver man ikke nødvendigvis benhårdt at gå efter den billigste, men nærmere sigte efter en pris, hvor man føler man får den forventede værdi for pengene.

Få det gjort ordentligt første gang

Når det gælder om at få skaffet den gode pris på sådan en rapport, så handler det som nævnt før ikke bare om at ramme den billigste. Det handler i større stil om, at man skal finde nogen, som man er tryg ved at få den lavet hos og at man føler, at det er pengene værd. Så gør det altså ikke noget, at man betaler en smule ekstra, så længe man føler det var pengene værd.

Du kan læse meget mere om priser på tilstandsrapporter på tilstandsrapport-pris.dk